Pikkuleijonat kohtaavat Kanadan

Seuraavaksi vastassa Kanada

Pikkuleijonat, eli Suomen nuorten maajoukkue kisasi alkulohkoissa ja kohtaa puolivälierässä kovan jääkiekkomaan, Kanadan. Alkulohkon päätösottelu ei mennyt joukkueen kannalta putkeen, sillä se hävisi alkulohkon päätösottelun Yhdysvalloille. Mikäli voitto olisi tullut, olisivat pikkuleijonat saaneet jäädä pelaamaan Tšekkiä vastaan.

Tappio puolestaan tarkoittaa sitä, että joukkue siirtyy seuraavaksi Vancouveriin, jossa kisataan Kanadaa vastaan. Suomi jäi alkulohkon kolmanneksi hävittyään Yhdysvalloille. Ruotsi ja Yhdysvallat olivat Suomea edellä.

Röyhkeyttä peliin

Ottelu Yhdysvaltoja vastaan meni monilta osin erittäin hyvin, mutta joukkueelle sattui paljon huolimattomuusvirheitä ja viimeistely myöskin jäi puolitiehen. Suomi saikin luotua maalipaikkoja, mutta tietynlainen röyhkeys puuttui osin pelistä, jossa oli paljon turhia kiekonmenetyksia, joista vastustaja sitten pääsi rokottamaan Suomea.

Ensimmäisen erän aikana oli myös jännitystä ilmassa ja rohkeus pelata puuttui. Sen jälkeen kun pelirohkeus löytyi, niin joukkueella oli erittäin hyviä jaksoja. Suomalaiset ovat taitureita jäällä, mutta kuinka suomalaiset jääkiekkoilijat pärjäisivät pokerissa, kun kyse on hyvin pitkälti tuurista. Niinkuin tässäkin ottelussa oli paikkoja lyödä kiekkoja maaliin, mutta tuuri ei tällä kertaa ollut Suomen joukkueen puolella. Yksi maali vielä kaiken lisäksi valitettavasti hylättiin.

Jokaisen pelaajan pitää parantaa suoritustaan, eli nyt pitää vaan nostaa katse pystyyn ja pelata rohkeaa kiekkoa Kanadaa vastaan. Joukkueen ykkösvahti Ukko-Pekka Luukkonen painottaa yhteisöllistä tasonnostoa joukkueelta. Ukko-Pekka Luukkonen on itse pelannut stabiilia turnausta tähän mennessä, mutta ei itse myöskään ollut parhaimmillaan Yhdysvaltoja vastaan pelatussa pelissä ja on sitä mieltä, että ottelussa oli maaleja, jotka hänen olisi kuulunut torjua. Eniten Luukkosta jäi harmittamaan ottelun kolmas maali. Tilanne oli tämän jälkeen 3-0 Yhdysvalloille. Suomi hävisi lopulta ottelun maalein 4-1.

Aleksi Heponiemi on Suomen kärkipelaajia ja odotukset häntä kohtaan hyökkäyspäädyssä ovatkin hyvin korkeat. Hän laittoikin kiekon maaliin matsin toisessa erässä, mutta tuomari oli kerennyt joukkueen epäonneksi viheltää juuri matsin poikki, eli maali hylättiin. Tuomari ei ollut nähnyt kiekkoa, joten virhe oli inhimillinen. Kärppien tähtihyökkääjä Heponiemi ei ole vielä pystynyt tekemän haluttua tulosta, mutta ei ole huolissaan tilanteesta. Peli on kuitenkin koko ajan parempaan päin ja pyrkii jatkossa pelaamaan enemmän maalia kohti ja tekemään enemmän laukauksia sekä viimeistelemään pelin paremmin. Hän veikkaa olevansa hyvässä vireessä seuraavassa matsissa.

Maalinteon tehottomuus

Maalitehokkuus alkulohkossa Suomella oli heikohkoa. Suomi teki vain valitettavat kaksi maalia. Slovakiaa ja Kazakstania vastaan Suomi onnistui tekemään maaleja, mutta niin sanottuja isompia maita vastaan ei. Suomen on pakko parantaa otettaan, mikäli se haluaa voittaa Kanadan puolivälierässä. Suomen joukkue teki turhia poikkisyöttöjä tässä matsissa, kun olisi ollut mahdollista laittaa kiekkoa keskelle ja yrittää laukoa maalia kohti. Suorissa hyökkäyksissä pitää tehostaa tukea sekä saada toista pelaajaa saamalla takatolpalle. Otteluissa oli myös ylärimaan vetoja ja ohivetoja – pieniä asioita, jotka siis on korjattavissa. Ottelua pitää myös pyrkiä pelaamaan vähemmillä jäähyillä. Ylivoimapeli on ollut ihan hyvää, mutta viimeistelyn täytyy olla tylympää ja röyhkeämpää.

Kärkipelaajat kuten Rasmus Kupari ja Eeli Tolvanen yrittävät yhä tehdä avausmaalejaan. Kärkipelaajilta tarvitaankin enemmän seuraavassa ottelussa, ja odotukset ovat korkealla. Kanada on todella taitava ja iso voittajasuosikki. Viisikkopelin täytyy onnistua, erikoistilanteet pitää ottaa haltuun ja maalivahtipelin pitää onnistua. Jos nämä asiat menee nappiin, niin Suomen joukkue pystyy onnistumaan ja voittamaan Kanadan. Joukkueella on onneksi jo onnistunut kokemus Kanadan voittamisesta samassa paikassa, joten tehtävä ei todellakaan ole mahdoton.